Belgische startup haalt miljoen op voor maairobot in 3 uur

De Belgische startup The Toadi Order maakte een vliegende start op het crowdfunding platform Kickstarter. Het crowdfunding doel werd in 14 minuten gehaald en in minder dan 3 uur haalden ze 1 miljoen euro op. Dit geld is bedoeld voor het opstarten van de productie van maairobot Toadi.

Kickstarter is werelds bekendste crowdfunding platform met hoofdkwartier in de VS. Het is een platform dat enthousiaste ’backers’ (steunbetuigers) toelaat om jonge startups te steunen bij het tot leven wekken van hun innovatieve project.

Het voordeel voor de startup is dat de backers vooraf betalen en slechts een levering na de afgesproken periode verwachten. Het voordeel voor de backers is dat ze korting krijgen in ruil voor hun vroegtijdige steun. De vroegste backers voor Toadi konden de maairobot aanschaffen voor €2033,- ipv €2471,- ex BTW. Latere inschrijvers kregen een korting van €300,- voor een standaard Toadie. Levering wordt in november verwacht.

Geen kabel

Maar wat is de Toadi precies en waarom is hij zo populair? Toadi is een autonome robot die je gras kan maaien en je terrein kan bewaken. Je hoeft geen geleidingskabel te installeren, Toadi gebruikt namelijk artificiële intelligentie en computervisie. Door deze techniek die ook zelfrijdende auto’s gebruiken, rijdt de Toadi om obstakels heen. Dat maakt de machine volgens de makers ook veilig voor kinderen en bijvoorbeeld egels.

Foto van indringers op telefoon

De maairobot fungeert ook als beveiligingscamera. Als hij op zijn oplader staat blijft hij de omgeving in de gaten houden. Als hij indringers ziet, maakt hij een foto en stuurt die naar je telefoon.

De buitenkant van de Toadi wordt 3D geprint van maiszetmeel in het land waar hij geleverd wordt. De machine snijdt (en mulcht) het gras met een titanium gecoat mes.

De Toadi is er in twee versies. Een standaard uitvoering die 2400 m2 gras kan maaien en een pro versie die 4200 M2 aan kan. De standaardversie kan hellingen tot 35% aan, de pro-versie tot 45%. Ook op ruiger terrein moet de Toadi uit de voeten kunnen.

Installeren

Bij het installeren wandel je rond je grasveld, waarbij de Toadi je volgt. Zo leert hij het terrein kennen. Je kunt hem ook leren dat hij verschillende van elkaar gescheiden gazons maait.

Tot eind juli op Kickstarter

In 2019 werd de alpha versie van de Toadi getest en in 2020 de beta versie. Met de Kickstarter actie haalde de startup geld op om de machine in productie te nemen. Toadi zal nog tot eind juli te vinden zijn op het crowdfunding platform.

Bekijk hieronder een productvideo van Toadi:

 

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties