Beplanting verzacht harde traptreden

Zij wilde een strakke tuin, van hem mocht het wel wat natuurlijker. Tuinontwerper Sabine van Andel combineerde deze wensen onder meer door de trap in deze Almeerse tuin van veel planten te voorzien.

(Foto: Hans Clauzing)

De trap verbindt een van de grote terrassen met de aanlegsteiger en overbrugt een hoogte van 1,20 m. Drie keermuren van L-elementen van Schellevis-beton vangen om de 30 cm de grond op. De traptreden zijn eveneens gemaakt van Schellevis-beton in combinatie met cortenstaal.

Kruipertje

Om deze dode materialen wat te verzachten, verwerkte ontwerper Van Andel veel planten in de trap. Zo plantte ze tussen de treden Leptinella squalida, een kruipertje dat alleen een klein beetje grond nodig heeft. Het plantje onttrekt ook de druppelslangen aan het oog die hier tussen de treden zijn aangebracht.

Symmetrisch beplant

De treden zijn symmetrisch beplant. De witbloeiende Geranium × cantabrigiense ’St Ola’ flankeert de trap aan weerszijden. In de onderste keermuur groeit Briza media, in het midden Geum coccineum ’Borisii’ en bovenin Miscanthus sinensis ’Adagio’ als een verwijzing naar rietbegroeiing. De borders zijn overal gelardeerd met Carex oshimensis ’Evergreen’.

Nieuwsgierig naar de rest van de tuin? In 16/17 staat een uitgebreide reportage, met een digitaal abonnement kun je het hier lezen.

Geen abonnement? Bekijk hier de mogelijkheden of bel 071-5659644.

De trap verbindt een van de terrassen van de tuin met de aanlegsteiger. (Foto: Hans Clauzing)
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties