Bloem en Blad Bloemen en planten Van den Berg Est beste hortensiakweker van het land

  Van den Berg Est beste hortensiakweker van het land

  0

  Van den Berg Est BV is uitgeroepen tot beste hortensiakweker van het land. Marjanne en Tom van den Berg ontvingen de Hortensia Award dankzij hun inzending van de Hydrangea macrophylla Caipirinha.

  Marjanne en Tom van den Berg uit Est kweken sinds 2004 hortensia’s voor zowel binnen als buiten. Hun bedrijf is daarnaast al jaren een kwaliteitsleverancier van kerststerren en eenjarigen. Elke vrijdag en zaterdag zijn hun producten op de eigen kwekerij te koop.

  Aparte bloemkleur

  In week 12 stuurden Marjanne en Tom van den Berg de Hydrangea macrophylla Caipirinha in voor een test door Kenniscentrum Productkwaliteit Royal FloraHolland. Caipirinha is een nieuwe bolhortensia die opvalt door haar aparte bloemkleur. Ze kleurt van groen naar wit en later weer door naar groen.

  De test bestond uit drie fases: transportfase (96 uur bij 15ºC in de hoes in de tray), winkelfase (72 uur bij 20ºC in de tray) en consumentenfase (840 uur/35 dagen). Het resultaat: een gemiddelde houdbaarheid van meer dan 35 dagen.

  Plantbalansen

  ‘In onze teeltmethodiek staan onze planten centraal’, vertelt Tom van den Berg. ‘Wij werken met drie plantbalansen: de energie, water- en de assimalatenbalans. Door het hele jaar volgens deze balansen te telen zijn onze planten structureel gezonder en daarmee weerbaarder. Hierdoor komen onze planten langer en beter tot hun recht bij de consument.’

  Lees meer over Hydrangea in Bloem&Blad 07, die op 15 juni verschijnt.

  Bron en foto: LetsGrow.com

  Reageer op dit artikel

  avatar