Bloem en Blad Bloemen en planten Beste noviteiten IPM 2018: Ilex, Bergenia, Salvia en Hydrangea

  Beste noviteiten IPM 2018: Ilex, Bergenia, Salvia en Hydrangea

  0

  In aanloop naar IPM 2018 zijn de beste noviteiten bekend gemaakt. Ilex x meserveae, Bergenia cordifolia, Salvia x hybride en Hydrangea macrophylla vielen in de prijzen.

  In de categorie houtige gewassen won Ilex x meserveae ’Monnieves’ van het Duitse Helmers Baumschulen uit Westerstede. De plant groeit compact, heeft een attractieve bladkleur die door de seizoenen heen van kleur verandert. De plant kan worden gezien als alternatief voor Buxus, aldus de jury, en komt op de markt onder het concept ’Little Pirate’.

  Ilex x meserveae ‘Monnieves‘.

  In de categorie vaste planten won Bergenia cordifolia Hybride ’Schneekristall’ van Kientzler. De jury was vooral te spreken over de mooie witte bloemen die zelfs bij het uitbloeien niet naar roze verkleuren. Samen met rode stelen en gezond blad maakt dit de plant uitermate geschikt voor impulsverkoop.

  Bergenia cordifolia Hybride ‘Schneekristall’

  In de categorie ’Perk- en balkonplanten’ won Salvia x hybride ’Mysty’ van Florensis. De jury was vooral gecharmeerd van de intensieve kleur blauw en de grove bloemen. De plant kan goed tegen hitte en voorziet bijen langdurig van voedsel.

  Salvia x hybrida ‘Mysty‘

  Een bijzondere vermelding was er voor Hydrangea macrophylla ’Saxtabbar’ van het Nederlandse Hydrangea Breeders Association. De door het bedrijf ingezonden ’Tabletensia’ heeft een vlakke bloeiwijze en een rijke bloei en is daarom bijzonder geschikt om te verwerken in schalen voor op het terras of in huis.

  Hydrangea macorphylla ‘Saxtabbar‘

  Alle nieuwigheden zijn tijdens de IPM te zien in het ’Neuheitenschaufenster’, Hal 1A. Bekijk hieronder een filmpje van alle nieuwigheden.

  Reageer op dit artikel

  avatar