Bevrijdende tuinen in Appeltern

’Gevangen’, zo luidt het thema van het achtste tuinenfestival in de Tuinen van Appeltern. Acht nieuwe tuinen zijn aangelegd waarin dit thema is uitgewerkt door ontwerpers en hoveniers. Deze artistieke tuinen hebben een boodschap: zij dagen de bezoeker van het tuinenpark uit om te breken met de gevangenschap die we allemaal in ons leven kunnen ervaren.

Vier van deze bevrijdende tuinen worden besproken in Tuin en Landschap 18 die deze week is verschenen. Hieronder ziet u ze alle acht:

Gouden Potlood

De acht tuinen zijn nog tot begin november te zien in Appeltern en na de wintersluiting van het tuinenpark nog een heel seizoen. Daarnaast vindt op 23 september de Gouden Potlood-verkiezing plaats van 12.45 tot 16.00 uur. Dan wordt bepaald welke tuin het meest gevarieerde en ‘waardevolle’ materiaalgebruik heeft en welke het meest inspirerende idee.

Thema 2018: Herman van Veen

Volgend jaar staat kunstenaar Herman van Veen centraal op het tuinenfestival. Aan de deelnemende ontwerpers, kunstenaars of vormgevers wordt gevraagd op een originele manier een aspect van zijn persoonlijkheid of een activiteit van hem uit te werken in een tuinontwerp. Op maandag 25 september staat om 14.00 uur een gezamenlijke ontmoeting met Herman van Veen gepland. Tot en met zaterdag 16 september kunt u zich aanmelden voor deze bijeenkomst. Hiervoor dient u een mail te sturen naar secretariaat@appeltern.nl met daarin ook uw motivatie om mee te doen en de vraag die u graag aan Herman van Veen zou willen stellen.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties