‘Bezoek landschapsarchitecten verdient vervolg’

Na het bezoek van een groep Britse tuin- en landschapsarchitecten aan Nederland, wil iVerde bekijken of ook vanuit andere landen dergelijke initiatieven kunnen worden opgezet. Daarnaast blijft iVerde actief met presentaties in het buitenland.

Leon Smet van iVerde ziet veel kansen in contacten met buitenlandse delegaties. „Wij worden door verschillende Nederlandse ambassades in het buitenland benaderd of wij soortgelijke missies op kunnen zetten. De Nederlandse groensector heeft in het buitenland een goede naam en reputatie opgebouwd.”

Het bezoek van de Britse tuin- en landschapsarchitecten werd gefaciliteerd door Anthos, VHG, NVTL en iVerde. Volgens de betrokken organisaties kan er teruggekeken worden op een geslaagde missie, waarbij aan beide kanten nuttige contacten zijn gelegd.

Green City
In het kader van kennisplatform ‘The Green City’ wordt iVerde gevraagd om presentaties te verzorgen in het buitenland. Zo werden de afgelopen maanden in Roemenië, Bulgarije, het Verenigd Koninkrijk en Estland presentaties over The Green City verzorgd.

Stichting iVerde zal in de komende jaren de boodschap ‘De Groene Stad’ actief blijven uitdragen via haar internationale netwerk. Het Nederlandse bedrijfsleven wordt hier zoveel mogelijk bij betrokken.

Tijdens het bezoek werden diverse kwekerijen bezocht, zoals hier bij Pannebakker in Boskoop. (Foto’s: Arno Engels)