Bezoekersaantal Groene Sector Vakbeurs stabiel

De Groene Sector Vakbeurs in Hardenberg heeft dit jaar 18.436 bezoekers getrokken. Dat zijn er ongeveer even veel als vorig jaar.

In 2016 zag de groenbeurs nog een toename van 455 bezoekers, maar dit jaar zakte het totaal aantal iets terug en eindigde met 266 bezoekers minder dan vorig jaar.

De openingsdag was met 4.575 bezoekers relatief rustig. Op woensdag, traditioneel de drukste dag, trok de beurs bijna het dubbele aantal, namelijk 7.650 bezoekers. Op donderdag bezochten nog eens 6.211 vakgenoten de beurs.

Belevingspleinen
De beursorganisatie zette dit jaar in op beleving en kennisoverdracht. Zo waren er op twee locaties belevingspleinen waar diverse leveranciers hun producten toonden. Ook was er een kennistheater met presentaties van deelnemers. Met name de presentatie van Reinier van den Berg op woensdag trok veel publiek.

Andere vaste onderdelen waren de Nationale Wedstrijd Tuinaanleg, de nieuwjaarsreceptie van de VHG en de competities van het Axetreme Team waaronder de Kettingzaag Cup.

De Groene Sector Vakbeurs kende dit jaar een nieuwe opzet met belevingspleinen waar diverse leveranciers hun producten toonden.