Bloomer introduceert BloomerBox

  Online bloemengroothandel Bloomer introduceert op 4 oktober een nieuw en duurzaam logistiek middel: de BloomerBox. De box, die de kartonnen dozen gaat vervangen, is een herbruikbaar krat dat wordt gevuld met de bloemen die klanten in de webshop kunnen bestellen.

  De BloomerBox is gemaakt van polypropyleen, dat sterk is licht in gewicht en 100% recyclebaar. Doordat de bloemkratten stapel- en nestbaar zijn, kunnen er méér klanten bediend worden met minder transportwagens, waardoor het bedrijf de CO2-uitstoot nog verder reduceert. De box heeft daarnaast ook méér volume dan de doos, waardoor er ongeveer 30% meer bloemstelen in passen. ‘We hebben bewust gekozen voor een natuurlijke uitstraling, die inspeelt op de ‘groene’ werkomgeving van de bloemist. Dit maakt het extra prettig voor de klant om ermee te werken. Het krat kan op deze manier onderdeel uitmaken van de winkel wanneer er bijvoorbeeld nog geen tijd is geweest om de bloemen op water te zetten’, aldus Cor de Mooij van Bloomer.

  Duurzaam cadeau aan de wereld

  ‘We introduceren de BloomerBox als een cadeau dat de bloemist aan de wereld geeft. Met elke levering geven we iets terug aan de natuur. Het was een grote investering om de kratten te kopen, maar als we daardoor minder bomen hoeven te kappen is dat het meer dan waard’.

  Bron en foto: Bloomer

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties