Boeren planten 50.000 bomen voor klimaat en biodiversiteit

Caring Farmers en Urgenda planten rondom de Nationale Boomfeestdag van 18 maart gezamenlijk 50.000 bomen. De bomen worden gedoneerd door Stichting MEERGroen.

De 50.000 bomen van ongeveer 100 verschillende boomsoorten, zijn door kundige vrijwilligers geoogst in de natuur. Veelvoorkomende soorten zoals esdoorn, wilg en berk, maar ook sleedoorn, goudwilg, rode druif, wilde appel, sering en kamperfoelie.

Achttien Caring Farmers, van Brabant tot Friesland en Texel aan toe, gebruiken de bomen om heggen en hagen te planten op hun erf, oprijlaan en langs hun akkers. Zo creëren zij meer habitat voor insecten en vogels en leggen zij de komende jaren CO2 vast.

Boomweggeefactie 2020

De Boomweggeefactie van MEERGroen bestaat al sinds 2008 en ieder jaar worden er meer zaailingen weggegeven. Dit jaar hoopt directeur Franke van der Laan er in totaal 100.000 weg te geven, mede met behulp van NLDoet. De helft van de boompjes gaat dit jaar naar de Caring Farmers, maar ook komt er een bos op de Floriade en kunnen individuele burgers bomen ophalen en planten.

Nationaal Boomplantrecord

Met de plantactie dragen Caring Farmers bij aan het Nationaal Plantrecord op Boomfeestdag. Streven is om die dag 500.000 bomen aan te planten. De teller staat inmiddels op ruim 386.000 bomen en struiken, met nog een week te gaan. Daarmee is het oude nationaal record van 235.000 bomen inmiddels gebroken. Of de half miljoen bomen ook wordt gehaald, is nog even afwachten.

 

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties