Tuin en Landschap nieuws Bollen voor bloemenmozaïek Keukenhof geplant

Bollen voor bloemenmozaïek Keukenhof geplant

0

Tuinmedewerkers van Keukenhof hebben vandaag, donderdag 3 oktober, de eerste bollen geplant van een bloemenmozaïek. Met deze actie is een start gemaakt met het planten van zeven miljoen bloembollen in Keukenhof.

Keukenhof staat in 2020 in het teken van A World of Colours. Ruim een miljoen mensen uit alle landen en culturen ontmoeten elkaar in Keukenhof om te genieten van de Hollandse bloemenpracht. Bloemen en kleuren horen overal in de wereld bij feesten en rituelen, in elke cultuur op een eigen manier.

Het mozaïek is in twee lagen geplant voor een langere bloei in het voorjaar. Er zijn 50.000 bloembollen gebruikt: Tulipa, Muscari en Crocus. Met het planten van het mozaïek wordt het accent gegeven aan de najaarsbeplanting op Keukenhof. De komende maanden gaan er in het park ongeveer zeven miljoen bloembollen de grond in.

Bloembollenmarkt

Tientallen kwekers die zich gespecialiseerd hebben op het kweken van niet alledaagse soorten bolgewassen presenteren zich op de Bloembollenmarkt in Keukenhof, op vrijdag 4 en zaterdag 5 oktober. Uit eerste hand kunnen bezoekers informatie krijgen over het planten en het verzorgen van de verschillende soorten bollen. De Keukenhof tuinmannen verzorgen plantdemonstraties. De markt is geopend van 10.00 tot 16.30 uur.

Bron en foto: Keukenhof

Reageer op dit artikel

avatar