Hortipoint Bolster Investment Partners verwerft belang in Esschert Design

  Bolster Investment Partners verwerft belang in Esschert Design

  0

  Bolster Investment Partners heeft een belang van 50% verworven in Esschert Design, een wereldwijde speler in ontwerpen en verkopen van tuin- en natuurproducten. Bolster Investment Partners ondersteunt, als enige externe aandeelhouder in het familiebedrijf, Esschert Design in haar verdere internationale groeiambities.

  De groeistrategie van Esschert Design is gericht op zowel autonome groei als groei door selectieve overnames. Zo heeft Esschert Design recent het Deense Garden Life overgenomen, waarmee ook directe toegang tot de Scandinavische retailmarkt is bewerkstelligd.

  Schaalvergroting

  Arend Mosterd van Esschert Design: „De overname van Garden Life is een goed voorbeeld van de kansen die we zien door te profiteren van de consolidatiegolf die zich naar verwachting de komende jaren verder aftekent. Schaalvergroting stelt ons in staat om voortdurend in onze collecties en in ons logistieke platform te blijven investeren en onze processen verder te professionaliseren om zodoende in onze markt voorop te blijven lopen.”

  Groeiambities

  Met Bolster Investment Partners heeft het bedrijf een sterke sparring partner gevonden die, naast kapitaal, ook de kennis inbrengt om de groeiambities te verwezenlijken. Marktlink heeft als bemiddelaar opgetreden in het vinden van een investeerder.

  Mark van Rijn, partner bij Bolster Investment Partners, licht toe: „Esschert Design past met haar leidende markpositie met een bewezen businessmodel en een sterk track record goed in onze investeringsfilosofie. Esschert Design onderscheidt zich op de buitenlevenmarkt door zowel hun conceptuele benadering als hun uitvoering.”

  Reageer op dit artikel

  avatar