Tuin en Landschap Bomen aangeplant met biobased materialen

  Bomen aangeplant met biobased materialen

  0

  Dolmans Landscaping heeft in de gemeente Tilburg bomen aangeplant met behulp van louter biologisch afbreekbare materialen.

  In plaats van traditionele boompalen heeft Dolmans ondergrondse boomankers gebruikt die gemaakt zijn van zetmeel. Het gebruikte touw is gemaakt van maïs, en de gietrand is niet van plastic maar van suikerriet.

  Biologische afbraak
  Al deze materialen breken na verloop van tijd, als de bomen goed zijn vast geworteld, op biologische wijze af. Dit innovatieve systeem is ontwikkeld door Natural Plastics.

  Green Deal
  Het is onderdeel van de Green Deal ’Stimuleren van biobased producten voor de openbare ruimte’. Die is ondertekend door overheden, Centre of Expertise Biobased Economy en bedrijven waaronder Natural Plastics, Dolmans en PEP Business Creators. Deze Green Deal wordt gefinancieerd door provincie Noord-Brabant.

   

   

  Peter Bennink
  Vakredacteur Peter Bennink werkt sinds 2008 bij Hortipoint. Hij is opgeleid tot vakbekwaam hovenier en schrijft onder meer over aanleg en onderhoud van particuliere tuinen en openbaar groen, gebouwgebonden groen, boomverzorging en sortiment.