Bomensnacks

Eind van deze maand is het weer zover. Dan reis ik af naar Van Hall Larenstein in Velp om de negende editie van de Boominfodagen te bezoeken. Een tweedaagse waar veel kennis wordt gedeeld over bomen.

Zeer interessant voor ontwerpers, boombeheerders en boomverzorgers. Heb je je al aangemeld? Ziekten en plagen staan prominent in het programma. Bomenleed. Ik ben benieuwd wat voor nieuws de boomgeneesheren voor ons hebben over de kastanje en de es.

De opbrengsten van bomen staan ook in het programma. Zeker vier sprekers delen hun kennis. We weten natuurlijk al het een en ander over de verkoelende effecten van bomen voor de stad.

Ook de CO2-opslag en waardevermeerdering van woningen door bomen zijn bekend. Bomen staan voortdurend voor ons te werken. Ik denk dat we hier als branche nog veel meer voordeel uit kunnen halen als we ons er meer in verdiepen.

Deze maand verschenen er twee boeken die de opbrengst van bomen van een hele andere kant belichten. ‘De Eetbare Stad’ en ‘Bloemen met Smaak’. In ‘De Eetbare Stad’ vind ik een heerlijk recept met gefrituurd iepenzaad. Zit ik al zolang in het vak, word ik toch weer verrast door de iep.

Zelf geef ik in het boek ‘Bloemen met Smaak’ een top vijf van eetbare bloemen van bomen. Fruit en zaden van bomen kennen we al wel, maar eetbare bloemen van bomen zijn veel minder bekend. De Magnoliabloem is een echte smaaksensatie. Alvast een tip voor de programmacommissie van de tiende Boominfodagen: opbrengsten van bomen met bomensnacks.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties