Bonte plantenexpert Wim van Nierop overleden

  Wim van Nierop (82), sortimentsdeskundige, kweker en taxateur uit Boskoop, is afgelopen zondag overleden.

  Van Nierop werd ook wel Bonte Willem genoemd, omdat hij een verzamelaar was van (met name bladhoudende) bonte planten. Zijn passie ontstond toen hij botanische tuinen en parken over de hele wereld bezocht.

  Bestuurlijk was hij heel actief in de Koninklijke Vereniging voor Boskoopse Culturen (KVBC). Zo was Van Nierop voorzitter van de boekencommissie. Op zijn initiatief zijn diverse sortimentsboeken geschreven, waaronder het Coniferenboek, het Rhododendronboek en het jubileumboek van de KVBC, ’In de ban van het sortiment’. Ook stond Van Nierop aan de basis van het Bonte Planten Boek, in het Engels verschenen onder de titel Variegated Trees and Shrubs.

  Lintje vanwege verdiensten

  Van Nierop was tevens voorzitter van Groei & Bloei Boskoop. Ook was hij mede-oprichter van de Boskoopse carnavalsvereniging De Krooshappers en gemeenteraadslid. Vanwege al zijn verdiensten voor het boomkwekerijsortiment en Boskoop werd hij in 2009 benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

  Wim van Nierop eind 2009, toen hij koninklijk onderscheiden was vanwege (met name) zijn verdiensten voor het boomkwekerijsortiment.

  Naast kweker was Van Nierop tevens taxateur. Zijn kwekerij is jaren geleden overgenomen door zoon Dick.

  Vrijdag 1 juni om 10.30 uur is de uitvaartdienst in de H. Joannes de Doperkerk, A.P. van Neslaan 50 in Boskoop.

  Foto: De Boomkwekerij

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties