Hortipoint Borgstelling werkkapitaal vanaf 18 maart

  Borgstelling werkkapitaal vanaf 18 maart

  0

  De gisteren door het kabinet aangekondigde tijdelijke borgstelling voor land- en tuinbouwbedrijven voor werkkapitaal geldt met ingang van 18 maart 2020 en krijgt daarmee terugwerkende kracht bij publicatie.

  Voor de land- en tuinbouwbedrijven komt er een tijdelijke borgstelling voor werkkapitaal onder de regeling Borgstelling MKB-Landbouwkredieten (BL). Daarmee staat het kabinet borg voor de kredieten van agrarisch ondernemers. Dit verlicht de liquiditeitsproblemen van bedrijven, zodat ze met een gezond toekomstperspectief gefinancierd kunnen blijven.

  Voor bedrijven die vennootschapsbelasting (VPB) betalen is er de verliesverrekening: een bedrijf dat verlies maakt kan dat fiscaal verrekenen met zijn winst in het jaar daarvoor of met zijn winst tot 6 jaar in de toekomst. IB-ondernemers mogen verliezen verrekenen met winst van 3 jaar terug en tot 9 jaar in de toekomst. Dat helpt voor de financiële positie van een bedrijf in slechte tijden.

  Peter van Leth
  Peter van Leth is vakredacteur politiek en economie bij het Vakblad voor de Bloemisterij. Verdere aandachtsgebieden zijn personeelsbeleid, gewasbescherming, veredeling, groene, perk- en kuipplanten.

  Reageer op dit artikel

  avatar