Botanische graffiti geeft explosie aan reacties

Botanische graffiti maakt veel los in Frankrijk en Engeland. Een groeiend aantal rebelse botanici gaat met krijtjes de straat op om planten te benoemen. Ze schrijven de naam en eventueel bijzonderheden bij de plant. Zo worden voorbijgangers zich bewust van wat er om ze heen groeit en bloeit. Dat meldt de Engelse krant The Guardian.

Het fenomeen van botanische graffiti begon in Frankrijk. In een veelbekeken video laat Boris Presseq van het Natuurhistorisch museum van Toulouse zien hoe en waarom hij plantennamen op straat schrijft.

Presseq zegt tegen de Guardian: „Ik wilde bewustzijn van de aanwezigheid en respect voor de wilde planten op de stoep creëren. Mensen die nog nooit de tijd hadden genomen om deze planten te bekijken, vertellen me nu dat hun blik veranderd is. Scholen vragen me om met hun leerlingen te werken aan natuur in de stad.”

Viral op social media

De reacties op de botanische graffiti zijn overweldigend. Een foto van bomennamen die in Londen op straat geschreven stonden, werd op Twitter meer dan 19.000 keer geretweet en 127.000 keer geliked.

Grote behoefte aan plantenkennis

De reacties zijn vrijwel allemaal positief. Er blijkt bij het grote publiek behoefte te zijn aan plantenkennis. Volgens een recent onderzoek van Yougov kon slechts 6% van de 16-24 jarigen kon op een plaatje een viooltje herkennen. 70% van de respondenten zou meer wilde planten willen herkennen.

 

 

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties