Tuin en Landschap nieuws Bouw Aeres Hogeschool op Floriadeterrein in juni van start

Bouw Aeres Hogeschool op Floriadeterrein in juni van start

0

Terwijl het doorgaan van de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade op losse schroeven staat, start in juni gewoon de bouw van het nieuwe pand van Aeres Hogeschool Almere. Het pand komt op de Flevo Campus, onderdeel van het Floriade Park. Een deel van de nieuwbouw zou ook fungeren als ontvangstgebouw voor de Floriade.

Eind april vond de definitieve gunning plaats van de bedrijven die de bouw, het installatiewerk en de realisatie van groen voor hun rekening nemen. Met het oog op circulariteit lag bij de aanbesteding de nadruk op kwaliteit, waardebehoud van het gebouw en hoogwaardig hergebruik van materialen.

Keuze

Voor de bouw viel de keuze in de aanbesteding op Aannemingsmaatschappij Hegeman uit Nijverdal. Voor het elektrotechnisch- en werkbouwkundig installatiewerk tekent de firma HOMIJ Technische Installaties uit Vianen. De Koninklijke Ginkel Groep uit Veenendaal neemt de realisatie en onderhoud van het groen voor haar rekening. BDG Architecten uit Zwolle werd in een eerder stadium al geselecteerd voor het ontwerp en HEVO uit ’s Hertogenbosch verzorgt het project- en kostenmanagement en directievoering.

Flevo Campus

Naar verwachting neemt de bouw ongeveer een jaar in beslag. Het streven is dat de nieuwbouw bij aanvang van het hogeschooljaar 2021/2022 in gebruik kan worden genomen. Het gebouw staat dan naast het Innovatiepaviljoen van de Provincie Flevoland op de Flevo Campus.

Het paviljoen van de Provincie Flevoland heeft de naam Subzero meegekregen. Ook de bouw van dit paviljoen moet binnenkort starten. Doel is dat het paviljoen zowel binnen als rondom een groen karakter krijgt. Ook VHG is betrokken bij de inrichting van dit paviljoen.

Ralph Mens
Ralph Mens is sinds 2007 werkzaam bij Hortipoint en is hoofdredacteur van Tuin en Landschap.

Reageer op dit artikel

avatar