BPL Pensioen houdt rekening met verlaging pensioenen

BPL Pensioen laat nog voor het einde van het jaar weten welke maatregelen het neemt om het hoofd te bieden aan de verslechterde financiële situatie. Dat schrijft het pensioenfonds in een brief aan de deelnemers.

„Net voor de zomer werd het pensioenakkoord gesloten. We hadden gehoopt dat dit een positief effect zou hebben. Nu, een paar maanden later, blijkt dat niet zo te zijn. We kunnen dan ook niet anders dan ingrijpen,” schrijft BPL Pensioen op haar website.

Maatregelen
Momenteel wordt bekeken welke maatregelen genomen moeten worden. Zo wordt er rekening gehouden met een verlaging van de pensioenen. Maar ook kan de premie worden verhoogd of het pensioenopbouwpercentage worden verlaagd.

„Dát we maatregelen moeten nemen is zeker. Alleen welke maatregelen precies en wanneer, is nog niet duidelijk. We gaan er nu vanuit dat er eind 2019 meer duidelijkheid is.” Het pensioenfonds is in gesprek met de sociale partners over nieuwe afspraken over de hoogte van de premie en het opbouwpercentage.

Dekkingsgraad
Eind september stond de actuele dekkingsgraad van BPL Pensioen op 89,3%, de beleidsdekkinggraad bedroeg 95,8%. Minimaal vereist is 104,3%.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties