Branchevereniging VHG neemt intrek in pand VBW

  VHG verhuist begin april naar Ede. De branchevereniging zal daar intrekken in het pand van de VBW, de brancheorganisatie voor bloemisten in Nederland.

  Al langer was bekend dat VHG zou gaan verhuizen. In 2019 werd het eigen kantoorpand aan De Molen in Houten verkocht. VHG kocht het kantoorpand in 2003 om, naast de vestiging van het eigen verenigingsbureau, ook aan vermogensopbouw te doen. Nadat een van de vaste huurders op de eerste verdieping de huurovereenkomst opzegde, besloot het bestuur om het pand te verkopen.

  Minder kantoorruimte nodig

  Daarbij werd meegewogen dat de afgelopen jaren behoorlijk moest worden afgeschreven op de waarde van het gebouw. Ook waren stevige investeringen in het pand vereist op het gebied van klimaat en energie. Bovendien is de personele bezetting van het verenigingsbureau de afgelopen jaren flink ingekrompen. Daardoor is ook minder kantoorruimte nodig.

  Het pand van de VBW in Ede. (Foto: Google Street)
  Bosrijke omgeving

  De nieuwe vestiging van de VHG is gelegen aan de rand van Ede, Horaplantsoen 20, met voldoende ruimte voor het verenigingsbureau. Het kantoorpand is gelegen in een bosrijke omgeving en heeft 65 eigen parkeerplaatsen. Eerder trok al de ADN, de brancheorganisatie voor groentespeciaalzaken, bij de VBW in.

  VBW verzorgt voor deze brancheorganisatie de administratie en backoffice. Ook trekken beide organisaties op het gebied van beleidsprogramma’s, lobbywerk en inkoop samen op. Verder zijn er plannen om gezamenlijk op te trekken richting toeleveranciers onder het label verswinkel.org. Dit is echter door de coronacrisis nog niet van de grond gekomen.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties