Tuin en Landschap nieuws Buitenfonds werft geld voor natuurprojecten

Buitenfonds werft geld voor natuurprojecten

0

Bezoekers van natuurgebieden kunnen sinds kort doneren voor specifieke projecten van het Buitenfonds. Het Buitenfonds werft geld voor projecten in natuurgebieden an Staatsbosbeheer waarvoor geen structurele financiële bijdrage beschikbaar is.

Het Buitenfonds start samen met Tikkie en Tapperuse een proef waarbij bezoekers van natuurgebieden een bijdrage kunnen geven aan projecten van Staatsbosbeheer. Voorbeelden zijn aanleg van een speelbos, aanleg van meer rolstoeltoegankelijke natuur, maar ook het conserveren en toegankelijk maken van cultuurhistorische schatten.

Via het Buitenfond wordt geld ingezameld om een 3,5 km lang minderbvalidepad door het Leersumse Veld aan te leggen. (Foto’s: Merlijn Spenkelink)

Tikkie en Tapperuse zijn apps waarmee gebruikers eenvoudig online betalingen kunnen overmaken. „Met deze samenwerking werken we mee aan het verbeteren van de sociale omgeving. Daarnaast zijn de natuurgebieden een welkome aanvulling op andere vrijetijdslocaties waar je kunt ‘tappen’,” aldus Wilbert Witkamp, directeur van Tapperuse.

Ralph Mens
Ralph Mens is sinds 2007 werkzaam bij Hortipoint en is hoofdredacteur van de titels Tuin en Landschap en De Boomkwekerij.

Reageer op dit artikel

avatar