Bloem en Blad Certificatieschema Barometer Duurzame Bloemist verlengd

  Certificatieschema Barometer Duurzame Bloemist verlengd

  0

  Het huidige certificatieschema Barometer Duurzame Bloemist, dat geldig is tot 1 januari 2017, is verlengd tot 1 juli. SMK, de beheerder van het schema, werkt nog aan een herziening.

  Het College van Deskundigen agro/food heeft besloten om het certificatieschema ongewijzigd te verlengen tot 1 juli 2017. Wel zijn aanvullende besluiten die het college afgelopen jaar heeft genomen, in het schema verwerkt. Het betreft een toevoeging bij de keuzemaatregel voor duurzamere alternatieven voor verwarming en warmwatervoorziening (keuzemaatregel 4.6).

  Herziening
  SMK (Stichting Milieukeur) werkt momenteel aan de herziening van het certificatieschema. Deze wordt naar verwachting in de eerste helft van 2017 vastgesteld.
  De Barometer Duurzame Bloemist is een onafhankelijk en officieel keurmerk waarmee de bloemist aantoont dat het assortiment bloemen en planten én de bedrijfsvoering duurzaam zijn. Met een oplopende certificatie met respectievelijk brons, zilver en goud kan de bloemist zich onderscheiden en voldoen aan de toenemende vraag naar duurzaamheid.

  Bron en logo: SMK