Charlotte (VS) groenste stad volgens HUGSI-index

  De groenste stad ter wereld is Charlotte in de VS. Althans, volgens de methodiek van de HUGSI-ranglijst. Dit is een indexering voor groene steden gebaseerd op satellietmetingen in combinatie met artificial intelligence.

  Charlotte (81,12) is deze editie als groenste ter wereld geëindigd, gevolgd door Durban (Zuid-Afrika) en Vilnius (Litouwen). Deze steden scoren hoog op het percentage groen in de stad, in combinatie met een goede spreiding en gezondheid van de vegetatie. In 2019 stond Durban op nummer 1. Lima (Peru) is laatste met 0,21. De gemiddelde HUGSI-score is 39.

  Charlotte (81,12) is deze editie als groenste ter wereld geëindigd.

  Er staat geen enkele Nederlandse stad in de top 10. De eerste Nederlandse stad komen we tegen op nummer 19: Enschede (71,67). Het minste scoort Rotterdam. We vinden de havenstad op plek 125 met een score van 40,97. Er staan in totaal twaalf Nederlandse steden op de nieuwe HUGSI-wereldranglijst.

  Husqvarna Urban Green Space Index (HUGSI) geeft inzicht in het percentage groen in de stad, de gezondheid van de vegetatie, verdeling van de groene ruimten, groene ruimte per persoon, aantal bomen per begroeid gebied en de ontwikkeling van de groene ruimte. In totaal zijn 155 steden in 66 landen verdeeld over 7 regio’s gemeten. HUGSI is een initiatief van de Zweedse producent Husqvarna om zich nadrukkelijk in te zetten voor meer groen in de stad en duurzaam groenbeheer.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties