Tuin en Landschap Chaumont-tuinen bekroond met prijzen

  Chaumont-tuinen bekroond met prijzen

  0

  Op het internationale tuinenfestival in Chaumont-sur-Loire zijn prijzen uitgereikt. De belangrijkste, de ’Prix de la Création’ ging naar ’De l’autre côté du miroir’, waarin spiegelwanden het toegepaste groen en de bezoekers eindeloos dupliceren.

  De jury, die onder meer bestaat uit ontwerpers, kunstcritici, journalisten, boomkwekers en hoveniers, prees de innovatieve manier waarop het Franse ontwerpteam het thema Flower Power heeft geïnterpreteerd. De tuin bestaat uit wanden die aan de buitenkant zijn begroeid met varens en klimop en aan de binnenkant met spiegels. Daarnaast is de tuin buitengewoon groen. Tezamen levert dit een enorme verrassing op voor de bezoeker die nietsvermoedend de tuin instapt. ’Een geweldig visueel effect’ volgens de jury.

  • De l'autre coté du Miroir Foto: Eric Sander

  • De l'autre côté du miroir. Foto: Emiel van den Berg

  • De l'autre côté du miroir. Foto: Emiel van den Berg

  • Les pouvoirs des sourcières. Foto: Emiel van den Berg

  Vierde keer

  De eretitel ’Palette et harmonie végétales’ ging naar de tuin ’Le pouvoir des sorcières’. Daarin spelen medicinale planten en de kleur rood de hoofdrol. Beide tuinen worden door groenjournalist Emiel van den Berg besproken in Tuin en Landschap 14/15, die donderdag 13 juli verschijnt. Het is de vierde keer dat er prijzen worden uitgereikt op Chaumont-sur-Loire. De eerste keer ging de Prix de la Création naar de Nederlander Arie van der Hout.

  Foto’s:

  Reageer op dit artikel

  avatar