Chelsea Flower Show 2020 gaat niet door

De Chelsea Flower Show die in mei in Londen zou plaatsvinden, gaat niet door. De RHS heeft besloten om tot en met 30 juni alle tuinenshows af te lasten in verband met de coronacrisis.

Behalve de Chelsea Flower Show gaat het om de Show in Cardiff (17 t/m 19 april), het Malvern Spring Festival in mei en de Show in Chatsworth in juni. Vooralsnog gaan de zomershows op Hampton Court en Tatton in juli nog gewoon door.

Het besluit volgt op de oproep van de Britse regering van 16 maart om geen massabijeenkomsten en -evenementen meer te organiseren en sociaal contact zo veel mogelijk te vermijden.

Kwekers helpen
Het tuinevenement van Harlow Carr dat eind juni zou plaatsvinden, wordt wellicht uitgesteld naar juli. Voor de andere shows zoekt organisator RHS (Royal Horticultural Society) geen andere data. Een van de redenen is, omdat de planten die voor deze shows zijn gekweekt juist in het voorjaar op hun best zijn. Algemeen directeur Sue Biggs belooft kwekers te helpen deze speciaal opgekweekte planten alsnog te verkopen.

Iedereen die al een entreeticket heeft gekocht voor een van de shows, kan zijn geld terugvragen. De RHS neemt hierover zelf contact op.

De Facebook-tuin ontworpen door Joe Perkins op de Chelsea Flower Show van vorig jaar.

 

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties