Cursus chemievrije bestrijding Japanse duizendknoop

Hoe bestrijd je Japanse duizendknoop het beste zónder glyfosaat? Daarover gaat de cursus Chemievrije bestrijding Aziatische duizendknopen.

Op 27 juni geeft Theo Portegijs van adviesbureau Natuur en Ruimte invasieve exoten deze eendaagse cursus in Arnhem. Dit keer met extra aandacht voor de nieuwe RootWave Pro van RAMM equipment waarmee de stengels van de Japanse duizendknoop met elektriciteit worden vernietigd.

Elektrocuteren stengels Japanse duizendknoop
Een demonstratie van de Rootwave Pro. (foto: Peter Bennink)

Verder zal Probos de resultaten van de landelijke praktijkproef toelichten. Theo Portegijs van Natuur en Ruimte invasieve exoten gaat tijdens de cursus in op zijn onderzoek naar de sterke en zwakke kanten van Aziatische duizendknopen. Daarnaast heeft hij interessante resultaten behaald in pilots met kokend water en ontwortelen in combinatie met het inzaaien van concurrenten.

Vooraf foto’s insturen
De deelnemers kunnen vooraf foto’s van specifieke locaties aanleveren. Tijdens de cursus worden de verschillende bestrijdingsmogelijkheden voor deze praktijkcasussen behandeld.

De cursus kost €395. Er zijn twee gratis plekken gereserveerd voor mensen die zich vrijwillig inzetten voor de bestrijding van Japanse duizendknoop. Aanmelden kan via: www.natuurenruimte.com.

Tweede Praktijkdag bestrijding duizendknopen
Op 9 mei vond de eerste praktijkdag bestrijding van Aziatische duizendknopen plaats waarop elf verschillende bestrijdingsmethoden werden gepresenteerd. Deze dag werd georganiseerd door Natuur en ruimte en Probos. In Tuin en Landschap 11 is daar een uitgebreid artikel over verschenen. In 2020 wordt een tweede praktijkdag georganiseerd, deze vindt plaats op 14 mei 2020.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties