Controle op teken blijft aandachtspunt voor groensector

Het tekenseizoen is begonnen. Wie in het groen werkt, loopt een verhoogd risico op een tekenbeet. En daarmee een verhoogd risico op de ziekte van Lyme. Controleren op teken blijft daarom van belang. Dit is de boodschap in de Week van de Teek die van 22 tot 26 juni plaatsvindt.

Uit onderzoek van Stigas blijkt dat mensen die in de sectoren hoveniers- en groenvoorziening, bos en natuur, en het mechanisch loonwerk werken al veel weten over de risico’s van teken. Zij zijn zich ervan bewust dat zij beschermende maatregelen moeten nemen en zich ook regelmatig moeten controleren.

Duidelijke afspraken

Maar er is ook nog veel te winnen. Bedrijven kunnen meer aandacht hebben voor duidelijke afspraken, het inschatten van de risico’s, voorlichting geven en het verstrekken van middelen die beschermen tegen teken. Voor wie in het groen werkt, blijft regelmatige controle en het snel verwijderen van teken een aandachtspunt.

Vragenuur Tekenspecialist

Speciaal voor iedereen die in het groen werkt is er tijdens de Week van de Teek een telefonisch vragenuur. Tekenspecialist Mirjam de Groot beantwoordt vragen over het voorkomen van tekenbeten en de ziekte van Lyme.

Zij is voorzitter van de Landelijke Groene Lyme Werkgroep (LGLW) en mede-organisator van de Week van de Teek die gedragen wordt door ruim 20 landelijke organisaties. Haar specialisatie zijn de arbeidsomstandigheden voor de groene sector en Bos en Natuur.

Het telefonisch vragenuur teken is van dinsdag 23 tot en met vrijdag 26 juni van 9.00 tot 10.00 uur, via tel. 06-20 09 66 79.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties