Tuin en Landschap Ctgb trekt glyfosaat houdende sprays in

  Ctgb trekt glyfosaat houdende sprays in

  0

  Het Ctgb heeft de toelating van twee onkruidbestrijdingsmiddelen ingetrokken die glyfosaat bevatten. Het gaat om Clear-up Spray N en Clear-Up 120, beiden middelen van Bayer CropScience.

  De onkruidbestrijdingsmiddelen zijn alleen toegelaten voor de niet-professionele gebruiker, voor gebruik in tuin of moestuin. De middelen zijn niet toegestaan op half-open of gesloten verhardingen.

  Beide producten kennen een opgebruiktermijn tot 1 juni 2018. De toelating is op 1 juni 2017 vervallen. De middelen mogen nog tot 1 december dit jaar worden verkocht.

  Mieren

  Ook is de toelating van een middel tegen mieren van Bayer CropScience ingetrokken. Het gaat om Natria Mierenpoeder dat alleen voor niet-professioneel gebruik is bestemd. De opgebruiktermijn is 1 juni 2018.

  Een middel van Terrasan Haus + Gartenbedarf heeft een toelating gekregen voor Compo Mierenlokdoos en Insectex Mierenlokdoos. Dit is een insecticide voor niet-professioneel gebruik en is toegestaan ter bestrijding van mieren en tropische mieren op terrassen.

  Reageer op dit artikel

  avatar