Tuin en Landschap Tips Cursus chemievrije bestrijding Japanse duizendknoop

Cursus chemievrije bestrijding Japanse duizendknoop

0

Onderzoeks- en adviesbureau Natuur & Ruimte organiseert op 23 november een cursusdag over de bestrijding van Japanse duizendknoop zonder chemische middelen.

Chemievrije bestrijding Japanse duizendknoop

Aan de hand van een analyse van sterke en zwakke punten van Japanse duizendknoop schetst Theo Portegijs van Natuur & Ruimte verschillende mogelijkheden voor een effectieve aanpak. Daarnaast vertelt Mark Hazeleger over een pilot met het ontgraven en ter plaatse uitzeven van de grond op tien locaties in de gemeente Rheden.

Christel Tijhuis gaat in op de aanpak van de gemeente Amersfoort om verdere verspreiding te voorkomen. Ariane Doeleman van Stichting Landschapsbeheer Gelderland deelt haar ervaringen met het opzetten van een duizendknoopbrigade in de gemeente Renkum.

Twintig deelnemers

De cursus biedt plaats aan twintig deelnemers en vindt plaats in Arnhem. Meer informatie vindt u op www.natuurenruimte.com. Bij veel belangstelling organiseert Theo Portegijs meerdere cursusdagen.

Natuur & Ruimte doet momenteel onderzoek naar chemievrije bestrijding van Japanse duizendknoop in Amersfoort. In TenL 22 leest u hier meer over.

Miranda Vrolijk
Miranda Vrolijk is vakredacteur bij Tuin en Landschap. Ze is sinds 2002 werkzaam bij Uitgeverij Hortipoint en in 2005 als vakredacteur bij Tuin en Landschap begonnen.

Reageer op dit artikel

avatar