Cursus groene schoolpleinen voor hoveniers

Stichting Springzaad organiseert een cursus over groene schoolpleinen speciaal voor hoveniers. In twee dagen tijd maken de deelnemers kennis met alle aspecten van een groen schoolplein.

Speelerosie
Vragen die aan de orde komen zijn onder meer: wat is precies een groen schoolplein, hoe ziet het eruit en hoe spelen kinderen op zo’n plein? Wat maakt het verschil met een gewoon plein? Welke beplanting is geschikt? Hoe zit het met onderhoud en speelerosie? Ook onderwerpen als klimaatadaptatie en veiligheid komen aan de orde. En hoe je plein geschikt maakt voor buitenlessen. ‘s Middags staan er excursies naar inspirerende speelpleinen op het programma.

Aanmelden
De cursus wordt gegeven door hovenier Anno Kuindersma van Anno 2000 Tuinen in Dronten. Hij is een ervaren hovenier en actief bij Stichting Springzaad. De cursus vindt plaats op maandag 18 en 25 februari, bij het NME-centrum De Ulebelt in Deventer. De kosten zijn €375, leden van Stichting Springzaad betalen €350. Meer informatie en aanmelden kan via de website van Springzaad.

Stichting Springzaad is een kennisnetwerk en heeft meer dan vijftien jaar ervaring met speelnatuur.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties