Hortipoint Dakpark Rotterdam wint VHG Groenprijs

  Dakpark Rotterdam wint VHG Groenprijs

  0

  Op Duurzame Dinsdag zijn bijna 500 voorstellen gepresenteerd om Nederland duurzamer te maken. Ook werden er prijzen uitgereikt voor de meest innovatieve ideeën en projecten. De VHG Groenprijs ging naar Dakpark Rotterdam.

  Het Dakpark is het resultaat van een bewonersinitiatief dat ongeveer 18 jaar geleden ontstond. Samen met de stad en projectontwikkelaars heeft de buurt het park ontworpen. Sindsdien zetten bewoners zich blijvend in voor een veilig, mooi, schoon en gezellig park.

  • VHG-directeur Egbert Roozen (links) met Manon Nagelkerken en Hetty de Bruyn van Dakpark Rotterdam. Rechts genomineerde Roeland Lelieveld van Africa Woodgrow. (Foto: Liesbeth Dingemans)

  Klimaatbestendige stad

  De jury was vol lof over dit project: „Groen is gezond en een groen dak bespaart energie én draagt bij aan een klimaatbestendige stad. Met Dakpark Rotterdam verbindt groen bovendien de mensen die er wonen. Door het ‘van de wijk’ te maken is dit een duurzaam succes”, aldus het juryrapport.

  VHG-directeur Egbert Roozen onderschrijft dit oordeel: „We kennen de VHG-prijs toe aan initiatieven die groen dichter bij de buurt brengen. Bijzonder aan dit initiatief is de samenwerking tussen bewoners, gemeente en groenprofessional Hoek Hoveniers. Dat is nu precies wat we met deze prijs willen waarderen. Graag bekijken we samen met de Stichting Dakpark hoe we het initiatief verder kunnen helpen.”

  Duurzame Dinsdag

  Duurzame Dinsdag wordt georganiseerd door IVN, Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid, in samenwerking met een aantal partnerorganisaties. Branchevereniging VHG is al enkele jaren partner. Daarmee wil zij de aandacht vestigen op de waarde van het natuurlijke groen in de verduurzaming van Nederland. „Het was een geweldig mooie Duurzame Dinsdag waarin het groen echt op de agenda stond”, aldus Roozen.

  Ralph Mens
  Ralph Mens is sinds 2007 werkzaam bij Hortipoint en is hoofdredacteur van de titels Tuin en Landschap en De Boomkwekerij.

  Reageer op dit artikel

  Laat als eerste een reactie achter.

  avatar