Hortipoint De Groene Stad partner bij Groene Cirkel Bijenlandschap

  De Groene Stad partner bij Groene Cirkel Bijenlandschap

  0

  De Groene Stad is toegetreden tot de Groene Cirkel Bijenlandschap, door het onderschrijven van de visie van de Groene Cirkel. De bijeenkomst vond plaats bij Heineken in Zoeterwoude,

  Namens De Groene Stad verwoordde Mireille van Velde haar motivatie om aansluiting te zoeken bij het Bijenlandschap: „Niet veel mensen weten dat een groene stad de beste bijenbiotoop is die je kan hebben. Er is veel meer diversiteit aan soorten dan je vindt in de monoculturen in het buitengebied. Daarom willen bewoners en gemeenten, dus de Groene Stad, zich daarvoor inzetten.”

  Doordacht inzet van groen

  Stichting De Groene Stad stimuleert een meer doordachte inzet van groen bij projecten die zich richten op de oplossing van lucht- en waterproblematiek, maar ook op het tegengaan van sociale en maatschappelijke verloedering in stedelijke gebieden.

  „In onze visie kan groen een belangrijke bijdrage leveren aan het vitaliseren van onze binnensteden en – ruimer gedefinieerd – ook aan stedelijke regio’s. Groen draagt bij aan attractievere, leefbaardere en gezondere steden. Een aantrekkelijke woonomgeving speelt een positieve rol bij de economische ontwikkeling van het stedelijk gebied. Ook liggen er volop kansen om bedrijfsterreinen te vergroenen, wat leidt tot een attractievere, gezondere werkomgeving.”

  Partners

  Naast De Groene Stad ondertekenden BIZ Grote Polder, Gemeente Nieuwkoop, Wellantcollege, Dunea, Landschapstafel Duin- en Bollenstreek en NL Greenlabel de visie van het Bijenlandschap. Hiermee is het aantal partners uitgebreid naar 27 en zijn de regio en de reikwijdte van het Bijenlandschap aanzienlijk vergroot.

   

  Reageer op dit artikel

  avatar