Demo-Dagen Papendal gaan niet door

De Demo-Dagen op Papendal die voor 10 en 11 september gepland stonden, gaan niet door. Dat heeft beursorganisator Profield Events laten weten.

Vorig jaar werd de Demo-Dagen vakbeurs overgenomen door het Franse Profield Events. De editie van 2012 van de Demo-Dagen was geen succes, met name omdat leden van de federatie AgroTechniek naar de beurs GroenTechniekHolland zijn overstapt.

De nieuwe beursorganisator wilde voor 2014 de Demo-Dagen als brede beurs neerzetten, met techniekdemonstraties maar ook ruimte voor aanleg, inrichting en onderhoud van openbare ruimte, sport- en recreatievoorzieningen. Het aantal inschrijvingen blijkt echter onvoldoende om voor dit jaar een nieuwe beurs op te zetten.

Frédéric Bondoux, directeur van Profield Events: „Hiervoor zijn meerdere oorzaken te noemen. Ten eerste de economische situatie waarin de sector verkeert, waardoor bedrijven kritisch naar het marketingbudget kijken. Ten tweede de ontwikkelingen in de afgelopen twee jaar van diverse beursinitiatieven in dezelfde marktsegmenten.”

2016
De Demo-Dagen worden nu verplaatst naar de tweede week van september 2016. Bondoux: „Daarmee willen we aan de wens van internationaal opererende merken voldoen om, één keer per twee jaar, in dezelfde maand, per land, een grote outdoor vakbeurs te organiseren in de groene sector.”

Alle exposanten ontvangen reeds voldane aanbetalingen voor deelnamekosten terug.