Den Ouden Groep neemt Plant Health Cure over

Plant Health Cure (PHC) is sinds 1 januari onderdeel van het familiebedrijf Den Ouden Groep uit Schijndel. Den Ouden versterkt daarmee zijn positie in de markt voor organische meststoffen en biostimulanten. Pius Floris van PHC: „Om de groei van de laatste vijf jaar voort te zetten, zochten en vonden we aansluiting bij Den Ouden. De synergie in markten en producten biedt grote mogelijkheden in en buiten Europa.”

Den Ouden voert onder andere producten van Ferm-O-Feed, en Den Ouden Groenrecycling en werkt al langer intensief samen met PHC. „Deze aanvulling zorgt voor een betere positionering in de markt en daarmee kunnen we van nog meer toegevoegde waarde zijn voor haar klanten,” aldus directievoorzitter Jeroen den Ouden.

In 2022 wordt de nieuwe EU-meststoffenwet van kracht. Daaronder vallen bijvoorbeeld de biostimulanten en de (vloeibare) organische meststoffen die PHC produceert. Met de overname krijgt Den Ouden de mogelijkheid om aan de toenemende vraag te blijven beantwoorden en een completer pakket te bieden. Zodoende denkt het bedrijf (totaal)oplossingen te kunnen bieden op het gebied van bodemgezondheid en -inrichting.

Bodemverbeteraars

Den Ouden Groep is een internationaal familiebedrijf met circa 280 medewerkers. Het levert wereldwijd bodemverbeteraars en bodembemesting. Daarnaast levert Den Ouden diensten op gebied van bodemveiligheid, biobrandstoffen, binnenstedelijke herinrichting en betonaanleg.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties