Diamant-groep genomineerd voor Cedris Waarderingsprijs

Met het initiatief ‘Open Hiring Groen Xtra, baan zonder solliciteren’ is Diamant-groep één van de vier genomineerden voor de Cedris Waarderingsprijs. Deze prijs is bedoeld voor een organisatie die zich op bijzondere wijze inzet voor een inclusieve arbeidsmarkt.

De Diamant-groep biedt als sociaal leerwerkbedrijf passend werk en ontwikkeling aan circa 1.900 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. „We streven ernaar de kansen van onze medewerkers op een reguliere baan zoveel mogelijk te vergroten. Ontwikkeling is daarbij een belangrijk en continu proces.”

Jury

De initiatieven worden beoordeeld door een vakkundige jury, bestaande uit Job Cohen (Cedris), Jacco Vonhof (MKB Nederland), Rick Brink (Minister van Gehandicaptenzaken), Yuri Starrenburg (PSO Nederland), Desiree Curfs (Cedris/Stroomopwaarts) en Marjolein Vermeer (AutiTalent en winnaar eerste Waarderingsprijs). In totaal hebben 53 bedrijven zich ingeschreven.

Beoordelingscriteria

De jury beoordeelt de initiatieven op vier criteria:

1. De mate waarin het project een bijdrage levert aan de inclusiviteit op de arbeidsmarkt of in organisatie(s);

2. De mate van innovatie van het project en/of de aanpak;

3. Impact van het project en/of de aanpak op het verhogen van de arbeidsparticipatie van mensen met een vergrote afstand tot de arbeidsmarkt;

4. Overdraagbaarheid naar andere organisaties en/of regio’s.

Op 13 februari wordt de winnaar bekendgemaakt.

Bekijk hier een video over Groen Xtra.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties