Dolmans Landscaping Group gaat werken met NL Terreinlabel

Dolmans Landscaping Group en NL Greenlabel slaan de handen ineen voor een duurzaam leefklimaat en een optimale inrichting van de openbare ruimte. Dankzij dit partnerschap mogen de specialisten op het gebied van vergroening en duurzaamheid van Dolmans Landscaping Group de NL Terreinlabel-methodiek toepassen.

Doelstelling van de samenwerking is om duurzaamheid integraal mee te nemen in ontwerp- en adviestrajecten waardoor adviseurs en ecologen van Dolmans zich verder kunnen specialiseren in duurzaamheid in de groenvoorziening. Zij worden opgeleid tot NL Terreinlabel Experts.

NL Terreinlabel stelt terreineigenaren en terreinbeheerders, zoals gemeenten, woningcorporaties en bedrijven, in staat om ambities voor een toekomstbestendige leefomgeving om te zetten naar concreet meetbare doelen. Dolmans Landscaping Group is daarbij de schakel om de doelen in de praktijk te realiseren, waardoor de ambities daadwerkelijk behaald kunnen worden.

Duurzaamheid als vertrekpunt

„We zijn van nature doeners”, aldus Mart Hoppenbrouwers van Dolmans Landscaping Group. Dolmans richt zich al jaren op ecologisch beheer, klimaatadaptatie, biodiversiteit en circulariteit. De samenwerking met NL Greenlabel versterkt de focus van Dolmans op het leefklimaat en de omgeving van de mens.

Mart Hoppenbrouwers van Dolmans Landscaping Group (links) en lodewijk Hoekstra van NL Greenlabel ondertekenen het partnerschap.

Hoppenbrouwers: „Het enthousiasme is al overgeslagen naar onze projectleiders, adviseurs en ontwerpers. Momenteel zijn wij met diverse opdrachtgevers in gesprek om hun duurzaamheidsambities meetbaar te maken en te vertalen naar nieuwe doelstellingen. Binnen ons ontwerp en –adviesbureau is het duurzaam ontwerpen al gemeengoed, maar de integrale methodiek van NL Greenlabel is een belangrijke aanvulling op het gehele adviesproces.”

Netwerk

Lodewijk Hoekstra, mede-oprichter van NL Greenlabel: „Het zegt veel dat zulke gerenommeerde groenvoorzieners kiezen voor het partnerschap. Met Dolmans hebben we er een gedreven en vooral gespecialiseerde partij bij waardoor het netwerk blijft groeien. We kijken uit om de handen uit de mouwen te steken en Nederland samen groener en duurzamer te maken.”

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties