Dolmans Landscaping Group wint aanbesteding COA

Dolmans Landscaping Group gaat het groen- en terreinonderhoud verzorgen van alle 63 opvanglocaties van het COA in Nederland. Dit volgt op het winnen van een Europese aanbesteding door Dolmans. Bijzonder is de actieve inzet van statushouders die op de COA-locaties verblijven.

De komende 4 jaar is Dolmans verantwoordelijk voor het totale terreinonderhoud van alle COA-locaties. Van bomen, beplanting en gazons tot verhardingen, watergangen en gladheidsbestrijding. Dankzij haar landelijke dekking met veertien vestigingen kan Dolmans dit totaalproject uitvoeren.

Statushouders worden actief bij het onderhoud betrokken. Zij gaan samen met de professionals van Dolmans Landscaping Group het onderhoud van de buitenruimten verzorgen. Voor het COA gaat Dolmans actief bijdragen aan de participatie en ontwikkeling van mensen die vanwege hun status (nog) niet in aanmerking komen voor een reguliere baan.

De komende 4 jaar is Dolmans verantwoordelijk voor het totale terreinonderhoud van alle COA-locaties. (Foto: Dolmans Landscaping Group)
Omvormingsbeheer

Bij het groenonderhoud van de COA-opvanglocaties gaat veel aandacht uit naar circulariteit en verhoging van de biodiversiteit. Zo wordt afkomend snoeihout en groenafval hergebruikt voor inrichtingselementen om de biodiversiteit te verhogen. Ook hierbij worden statushouders zoveel mogelijk actief betrokken. Denk bijvoorbeeld aan het maken van bijenhotels van snoeiafval. Via omvormingsbeheer zoekt men op elke locatie naar kansen om de ecologie verder te stimuleren.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties