Tuin en Landschap Dolmans Landscaping wint aanbestedingen in Tilburg

  Dolmans Landscaping wint aanbestedingen in Tilburg

  0

  Dolmans Landscaping heeft in juli twee aanbestedingen aangenomen. De gunning was daarbij niet gebaseerd op de EMVI-methode, maar volgens de Beste prijs-kwaliteit verhouding (PKV).

  Het betreft de projecten ‘Reeshofpark – Quirijnstokpark, kwaliteitsimpuls groenvoorzieningen’ en ‘Sweelinckvijver, baggeren en aanpassen oevers’. Dit voorjaar hebben er informatiebijeenkomsten plaatsgevonden met drie voorgeselecteerde aannemers. Tijdens deze bijeenkomsten heeft de gemeente de twee projecten nader toegelicht en haar wensen kenbaar gemaakt, en zijn de aannemers gevraagd mee te denken betreffende het aanbestedings- en uitvoeringsproces, de EMVI-criteria, de planning en nadere invulling van het Programma van Eisen (PvE).

  Risico’s

  Beide projecten zijn gegund aan Dolmans Landscaping. Directeur Mart Hoppenbrouwers: „In het Plan van Aanpak moest het proces van A tot Z omschreven worden met de risico’s voor de totstandkoming van het project. Uitvoeringstechnisch was namelijk alles al vastgesteld in het PvE. Het proces dat wij omschreven hebben, omvat het inventariseren, analyseren, ontwerpen, uitvoeren en de nazorg. Inclusief stakeholdermanagement, zoals het betrekken van omwonenden, de visvereniging en de wijkraad.”

  Creatieve presentatie

  Dolmans Landscaping heeft gewonnen aan de hand van de meerwaarde zoals deze door hen verwoord is in het ‘Plan van aanpak’ en verduidelijkt is in een zeer creatieve presentatie. „De beoordelingscommissie heeft het plan van aanpak van de firma Dolmans Landscaping als beste beoordeeld. Dolmans Landscaping heeft het proces in hun plan van aanpak zeer duidelijk in fasen en gedetailleerd weergegeven en hun presentatie was zeer doordacht uitgevoerd”, aldus gemeente Tilburg. De voorbereidingen zijn reeds gestart.

  Ralph Mens
  Ralph Mens is sinds 2007 werkzaam bij Hortipoint en is hoofdredacteur van de titels Tuin en Landschap en De Boomkwekerij.

  Reageer op dit artikel

  avatar