Donker Groep wint aanbesteding voor groenonderhoud Wageningen Campus

  Donker Groep heeft de aanbesteding gewonnen voor het groenonderhoud op de Wageningen Campus. Voorwaarde was dat minimaal twee participatiebanen moesten worden gerealiseerd door de leverancier. Donker Groep voldoet ruimschoots aan deze voorwaarde door vijf medewerkers met een functiebeperking fulltime in te zetten in de groenvoorziening op de Campus van WUR en directe omgeving.

  Zowel WUR als Donker Groep zien de participatiemedewerkers als een verrijking van het team groenvoorziening op de Campus. „De inzet en het doorzettingsvermogen van medewerkers met een beperking, zijn vaak een inspirerend voorbeeld voor collega’s. Medewerkers melden zich veel minder snel ziek, als ze zien dat hun collega met een beperking ook doorzet. Issues worden gerelativeerd. De positiviteit van de participatiemedewerker werkt aanstekelijk. De diversiteit in het team zorgt voor creatieve ideeën en oplossingen. Waarbij beperkingen worden gezien als mogelijkheden.”

  WUR blijft op zoek naar medewerkers met een functiebeperking en heeft hiervoor een speciaal team in het leven geroepen: Job Participation Support (Jops), het team voor inclusieve, veilige arbeidsparticipatie binnen WUR. Jops werft kandidaten uit het Doelgroepregister die onder de banenafspraak vallen, en matcht deze met reguliere vacatures, aangepaste vacatures, dan wel met arbeidsplaatsen die specifiek voor de doelgroep worden gerealiseerd. Jops blijft deze kandidaten vervolgens begeleiden in hun werk en ontwikkeling.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties