Donkergroen wil in 2035 geheel circulair werken

Donkergroen wil in 2035 geheel circulair werken. Om dit doel te bereiken worden de komende jaren alle werktuigdragers door elektrische exemplaren vervangen.

Onlangs schafte Donkergroen zeven elektrische onkruidbeheer- en maaimachines aan. Met deze aanschaf zet het bedrijf een stap in het verminderen van de CO2-uitstoot. De nieuwe machines stoten de komende vijf jaar 450 ton CO2 minder uit in vergelijking met de oude machines op fossiele brandstof. Dit is vergelijkbaar met de hoeveelheid die een doorsnee dieselauto uitstoot na 2 miljoen kilometer.

Onderzoek naar waterstof

De elektrische maaimachines gaan in Amsterdam aan de slag. De onkruidbeheermachines worden ingezet in Utrecht, Benningbroek, Hoogeveen en Dronten. De onkruidmachines verplaatsen zich met volledig elektrische motoren. De verhitting van het onkruid vindt nog wel plaats met aardgas. Er loopt onderzoek naar verhitting met gebruik van waterstof of elektriciteit.

Donkergroen is wat betreft handgereedschap al volledig op accugereedschap overgestapt. Daarnaast worden twaalf elektrische bakfietsen ingezet en wordt het wagenpark verder vergroend. In 2035 moet het bedrijf CO2-neutraal werken.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties