Tuin en Landschap nieuws Doorlooptijd PFAS onderzoeken loopt sterk uiteen

Doorlooptijd PFAS onderzoeken loopt sterk uiteen

0

Door de grote hoeveelheid aanvragen voor PFAS onderzoeken kan het lang duren voordat je als aanvrager de resultaten van een analyse binnen hebt. Dat meldt BNR Nieuwsradio. Laboratoria kunnen de testen inmiddels vrij snel doen. De onderzoeksbureaus hebben soms echter nog (te) veel onderzoeken weg te werken.

De wachttijden lopen op tot soms wel drie maanden vertelt Dirk Hermans, projectleider bodemonderzoek bij onderzoeksbureau Tritium op de radiozender. Als reden hiervoor geeft hij dat er een ’stormloop’ aan aanvragen komt vanuit alle branches.

De tijd die een onderzoek kost blijkt echter nogal te kunnen verschillen; een medewerker van Geonius laat aan Tuin en Landschap weten dat de doorlooptijd voor PFAS onderzoeken daar momenteel zo’n 4-5 weken is.

10 werkdagen
Bodemonderzoekers laten hun monsters onderzoeken op PFAS bij een handvol laboratoria.  Eurofins Omegam was het eerst en korte tijd het enige laboratorium dat de PFAS analyse kon doen. „In de eerste weken liepen de doorlooptijden ook wel op tot 3-4 weken maar we hebben snel opgeschaald en inmiddels doe we de analyse in een dag of 5”, vertelt een accountmanager van Eurofins Omegam.

 

 

 

Reageer op dit artikel

avatar