Drie genomineerden Boomproject van het Jaar 2017

  Na een bezoek aan de onlangs geselecteerde projecten heeft de vakjury drie inzenders genomineerd voor de tweede editie van de landelijke competitie Boomproject van het Jaar. Eén van deze drie wordt in september tijdens de Dag van de Openbare Ruimte uitgeroepen tot winnaar.

  Genomineerden
  De vakjury heeft de volgende inzendingen genomineerd:
  •    Bomencarré Centrumeiland IJburg, Nationale Bomenbank BV
  •    Het Witte Lint, N348 tussen Zutphen en Eefde, Boomkwekerij Udenhout
  •    Het Maanplein in het Maankwartier Heerlen, TGS – Tree Ground Solutions

  De jury heeft de projecten met veel belangstelling bekeken en beoordeeld. Het zijn volgens hen stuk voor stuk aansprekende voorbeelden van boomprojecten die ieder op een eigen wijze groene waarde toevoegen aan de omgeving. Het zijn good practices voor de bomensector en voor de markt. Telkens wordt de specialistische vakkennis van een boomspecialist weerspiegeld in de kwaliteit van het project, zoals in het ontwerp, de technische installatie (of juist het kunnen vermijden daarvan), de boomkeuze, de aanleg en het onderhoud.

  Criteria vakjury
  De vakjury heeft elk project beoordeeld op vooraf vastgestelde aspecten: innovatie en originaliteit, architectuur (ontwerp, beeldkwaliteit, gebruikswaarde, materiaalgebruik, functionaliteit), beplanting (duurzaamheid, bijdrage ecosysteem, soortkeuze) en uiteraard vakmanschap (kwaliteit, onderhoud). Ook de taakverdeling en relatie met de opdrachtgever is meegenomen in de beoordeling, omdat boomprojecten vaak een samenspel zijn van verschillende partijen.

  Winnaar
  Uit deze drie genomineerde inzendingen kiest de vakjury de winnaar: het Boomproject van het Jaar 2017. De prijsuitreiking vindt plaats in september, tijdens de Dag van de Openbare Ruimte in Utrecht. De genomineerde projecten worden dan ook uitgebreid gepresenteerd.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties