Driekwart bedrijven wil komend schooljaar leerling plaatsen

De coronacrisis heeft nog geen invloed op het opleiden van jonge vakmensen in de groenbranche. Ruim de helft van de deelnemende bedrijven heeft momenteel een BBL- of BOL-leerlingen in dienst. Bijna 75% wil komend schooljaar een leerling plaatsen.

Branchevereniging VHG is blij met de resultaten van het onderzoek ‘Arbeidsmarkt en Onderwijs, dat recent onder VHG-leden is gehouden. In totaal hebben 237 VHG-leden deelgenomen aan het onderzoek. Dat is een respons van 24%.

Zorgen openbaar groen

Het gaat vooral om BBL- en BOL-leerlingen, maar ook om zij-instromers en deelnemers aan de VHG Brancheopleiding. Een ruime meerderheid van de deelnemende bedrijven verwacht dat het aantal vaste en flexibele medewerkers in de tweede helft van dit jaar gelijk blijft of toeneemt. Wel zijn er zorgen bij bedrijven die werken in het openbaar groen, de verzorging van bomen en de interieurbeplanting.

VHG-directeur Egbert Roozen: „Ik ben heel blij met de opleidingsinspanningen van onze leden. Van de vorige economische crisis hebben we geleerd dat, als opleidingen in zo’n periode teruglopen, er daarna een groot tekort aan vakmensen ontstaat. Dat moeten we in deze coronacrisis koste wat kost zien te voorkomen.”

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties