Duitse deelstaat Baden-Württemberg verbiedt versteende tuin

De Duitse deelstaat Baden-Württemberg gaat versteende tuinen verbieden. Tegel- en grindtuinen zijn slecht voor de biodiversiteit stelt de deelstaat-regering. Dat meldt nieuwszender NTV.

Minister-president Winfried Kretschmann noemt de versteende tuinen ‘vreselijk’. Overigens was de aanleg van tuinen die enkel uit tegels of grind bestaan al langere tijd niet toegestaan. Maar volgens het ministerie van milieuzaken zijn de tuinen in de mode gekomen, omdat ze als onderhoudsvriendelijk te boek staan.

Een nieuwe milieuwet die toeziet op ecologische landbouw en het gebruik van pesticiden moet uitbannen, benadrukt het eerdere verbod op versteende tuinen nogmaals. Bestaande tegeltuinen moeten worden verwijderd of omgevormd. Overigens wordt vooral ingezet op samenwerking met tuineigenaren, die overtuigd moeten worden met argumenten en niet direct met dwang.

Naast de aanpak van versteende tunen voorziet de nieuwe wet in een toename van ecologische landbouw met 30-40%, en de afname van het gebruik van bestrijdingsmiddelen met 40-50% in 2030.

 

 

guest
5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Joanna van Casteren
Joanna van Casteren
2 jaren geleden

Ik vind zo’n stenen tuin afschuwelijk!

Johan Parlevliet
Johan Parlevliet
2 jaren geleden

Oei daar gaan dan ook de Japanse tuinen ?

Oscar Olsson
Oscar Olsson
2 jaren geleden

Zo vol met stenen als hierboven vind ik ook niet kunnen maar als loop gedeelte of symbolische als rivier of zelfs met water zou mogelijk moeten blijven. Is namelijk in de natuur ook zo. Zo is grind namelijk ontstaan. Rivier grind dan. Dus niet split.

Debbie
Debbie
2 jaren geleden

Vind die tuinen net een kerkhof. Vreselijk . Eigenlijk vind ik een kerkhof mooier daar staan bloemen en bomen? . Gelukkig is mijn tuin anders.

Mark
Mark
2 jaren geleden

Zojuist m’n tuin volgezet een mooie mix van Berenklauw en Japanse Duizendpoot. Hopelijk is de gemeente zo tevreden gesteld.