Tuin en Landschap nieuws Duitse deelstaat Baden-Württemberg verbiedt versteende tuin

Duitse deelstaat Baden-Württemberg verbiedt versteende tuin

5

De Duitse deelstaat Baden-Württemberg gaat versteende tuinen verbieden. Tegel- en grindtuinen zijn slecht voor de biodiversiteit stelt de deelstaat-regering. Dat meldt nieuwszender NTV.

Minister-president Winfried Kretschmann noemt de versteende tuinen ‘vreselijk’. Overigens was de aanleg van tuinen die enkel uit tegels of grind bestaan al langere tijd niet toegestaan. Maar volgens het ministerie van milieuzaken zijn de tuinen in de mode gekomen, omdat ze als onderhoudsvriendelijk te boek staan.

Een nieuwe milieuwet die toeziet op ecologische landbouw en het gebruik van pesticiden moet uitbannen, benadrukt het eerdere verbod op versteende tuinen nogmaals. Bestaande tegeltuinen moeten worden verwijderd of omgevormd. Overigens wordt vooral ingezet op samenwerking met tuineigenaren, die overtuigd moeten worden met argumenten en niet direct met dwang.

Naast de aanpak van versteende tunen voorziet de nieuwe wet in een toename van ecologische landbouw met 30-40%, en de afname van het gebruik van bestrijdingsmiddelen met 40-50% in 2030.

 

 

Ralph Mens
Ralph Mens is sinds 2007 werkzaam bij Hortipoint en is hoofdredacteur van Tuin en Landschap.

5
Reageer op dit artikel

avatar
5 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
MarkDebbieOscar OlssonJohan ParlevlietJoanna van Casteren Recent comment authors
nieuwste oudste meest gestemd
Joanna van Casteren
Gast
Joanna van Casteren

Ik vind zo’n stenen tuin afschuwelijk!

Johan Parlevliet
Gast
Johan Parlevliet

Oei daar gaan dan ook de Japanse tuinen 😀

Oscar Olsson
Gast
Oscar Olsson

Zo vol met stenen als hierboven vind ik ook niet kunnen maar als loop gedeelte of symbolische als rivier of zelfs met water zou mogelijk moeten blijven. Is namelijk in de natuur ook zo. Zo is grind namelijk ontstaan. Rivier grind dan. Dus niet split.

Debbie
Gast
Debbie

Vind die tuinen net een kerkhof. Vreselijk . Eigenlijk vind ik een kerkhof mooier daar staan bloemen en bomen😀 . Gelukkig is mijn tuin anders.

Mark
Gast
Mark

Zojuist m’n tuin volgezet een mooie mix van Berenklauw en Japanse Duizendpoot. Hopelijk is de gemeente zo tevreden gesteld.