Dutch Green Building Week van start

Deze week vindt de tiende editie van de Dutch Green Building Week plaats. Het thema van de week is #MadeinHolland. Hiermee wil de Dutch Green Building Council (DGBC) Nederland internationaal op de kaart zetten.

Deze jubileumeditie wordt voor een groot gedeelte online georganiseerd en gekoppeld aan de (online) activiteiten van de World Green Building Week. De Dutch Green Building Week geeft een podium aan bedrijven en instellingen die voorlopen op gebied van CO2-reductie, circulariteit, klimaatadaptatie en gezondheid.

De week biedt talrijke momenten om in contact te komen met nationale en internationale pioniers, te luisteren naar creatieve denkers en doeners en naar mensen die een toekomstbestendige omgeving en samenleving mogelijk maken.

Made in Holland

Nederland was jarenlang gidsland als het ging om duurzaamheid en milieu. Meer dan 25 jaar geleden lanceerde Ed Nijpels het eerste Nationaal Milieubeleidsplan (NMP) dat Nederland internationaal op de kaart zette en wat een blauwdruk vormde voor diverse Europese beleidsplannen.

Als het aan DGBC ligt pakt Nederland haar rol terug als gidsland met duurzaam ondernemerschap voor een duurzaam gebouwde omgeving en een duurzame economie. Tijdens het programma komen concrete voorbeelden uit binnen- en buitenland voorbij. Wat is er nodig om de goede voorbeelden op te schalen? Zit dat in financiering, in technologie, in creativiteit, in regels en beleid, misschien zelfs Europees beleid?

Bezoek DGBW-Online

Om DGBW-online te kunnen bezoeken, moet je geregistreerd zijn. Registreren als bezoeker kan via deze inschrijfknop. Kies voor een regulier of partner-ticket rechts bovenin de pagina. Na checkout kan je een account voor Hopin aanmaken of inloggen met je bestaande account. Na het opslaan ben je geregistreerd.

Bekijk hier het programma van de Dutch Green Building Week.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties