Ebben wint Belgische award

  Boomkwekerij Ebben heeft zowel de eerste als de derde plaats veroverd van de Belgische 1.2 Tree Award. De prijzen werden uitgereikt tijdens de beurs GreenExpo die begin deze week plaatsvond in Gent.

  Met de 1.2 Tree Award wil Green Expo projecten belonen waarin bomen een bijzondere rol spelen. Daarnaast was het belangrijk dat er door de tuinarchitect en tuinaannemer was samengewerkt met een boomkweker.

  Nederlands tintje
  In totaal werden achttien projecten aangemeld. Bij de helft daarvan heeft de tuinarchitect samengewerkt met een Nederlandse boomkweker: zowel boomkwekerij Udenhout, M. van den Oever, Van den Berk als Boomkwekerij Ebben hebben bomen én advies geleverd, die laatste in wel zes projecten.

  Maat 600/700
  De eerste prijs ging naar een project in Eupen van het Belgische tuinarchitectenbureau Exterior. Boomkwekerij Ebben heeft onder meer meerstammige Zelkova serrata in de maat 600/700 geleverd, die zijn geplant voor de 8 m hoge glasgevels. Wat volgens de jury een zeer bijzonder effect geeft.

  Derde prijs
  Ook de derde prijs ging naar een project waarin de bomen bij Boomkwekerij Ebben vandaan komen. In dit project van tuinaannemer Landmax vormen meerstammigen en hoogstammen van Carpinus betulus en Fagus sylvatica een gevarieerd beeld bij een wooncomplex.

  Bron: Tuin en Landschap

  De eerste prijs ging naar een project waarin meerstammige Zelkova serrata van Ebben dicht tegen de gevel zijn geplant.

  De binnentuin van tuinaannemer Landmax werd beloond met de derde prijs. Meerstammigen en hoogstammen van Boomkwekerij Ebben vormen samen een gevarieerd beeld.