Hortipoint Edudelta sluit per 1 augustus haar deuren

  Edudelta sluit per 1 augustus haar deuren

  0

  Edudelta, met vestigingen in Barendrecht, Goes, Middelharnis en Bleiswijk, stopt per 1 augustus met het aanbieden van onderwijs. Naast 600 mbo-studenten groen heeft de instelling nog eens 1.000 leerlingen voortgezet onderwijs.

  Het besluit om de onderwijsinstelling te sluiten, wordt toegelicht in een brief van ministers Slob en Van Engelshoven van Onderwijs aan de Tweede Kamer. Aanleiding voor het besluit is de onhoudbare financiële situatie van Edudelta als gevolg van sterk teruglopende leerlingaantallen. Dit laatste is weer het gevolg van de bevolkingskrimp in de regio van Edudelta, Zeeland en Zuid-Holland.

  Reddingsplan

  Een reddingsplan waarbij Edudelta zou fuseren met de Lentiz Onderwijsgroep is afgeketst. Beide onderwijsgroepen vroeg aan het ministerie een bijdrage aan het herstelplan, onder andere voor afvloeiingskosten voor boventallig personeel en een compensatie voor lagere waardering van het vastgoed. Dit is echter niet gehonoreerd door het ministerie.

  Overdracht

  Om de continuïteit van het groene onderwijs in Zeeland en Zuid-Holland te waarborgen, worden activiteiten overgedragen aan omliggende onderwijsinstellingen. In Bleiswijk heeft de overdracht reeds plaatsgevonden. In Goes worden leerlingen per 1 augustus overgedragen aan Scholengroep Pontes en ROC Scalda. In Middelharnis en Barendrecht lopen gesprekken met overdrachtspartners.

  Leerlingen en studenten kunnen het huidige studiejaar gewoon afmaken. Een substantieel deel van de docenten zal naar verwachting ook overgaan naar andere onderwijsinstellingen.

  VHG Brancheopleiding

  Edudelta Barendrecht is een van de vestigingen waar de VHG Brancheopleiding wordt gegeven. Beleidsmedewerker VHG Jeroen Zijlmans zegt zich vooralsnog geen zorgen te maken over de voortgang, maar de situatie wel te volgen. „Als het gaat over specifiek de afdeling cursus en contract die de VHG Brancheopleiding uitvoert, dan heb ik er alle vertrouwen in dat er een partij is die hiermee verder wil.”

  Ralph Mens
  Ralph Mens is sinds 2007 werkzaam bij Hortipoint en is hoofdredacteur van de titels Tuin en Landschap en De Boomkwekerij.

  Reageer op dit artikel

  avatar