Eerste editie Groenspiratietour smaakt naar meer

Stichting Groenkeur kwam dit jaar op Vakbeurs Openbare Ruimte met de Groenspiratietour als alternatieve manier om de beurs te bezoeken. Gewapend met een audioset en oortjes trok een groepje beursgangers langs tien deelnemers. Alle deelnemende standhouders mochten een pitch houden van twee minuten.

Door standhouders een pitch te laten voorbereiden, haal je het beste in hen naar boven en krijg je in twee minuten tijd een concreet verhaal over een nieuwigheid of interessante ontwikkeling. Dat is de gedachte achter de Groenspiratietour, en in de praktijk pakt het ook wonderwel uit.

Voor de bezoekers is de winst dat je in een uur tijd een mooi overzicht krijgt van de beurs, en informatie van de standhouders in hapklare brokken krijgt voorgeschoteld. Daarbij kom je ook langs stands die je misschien anders voorbij was gelopen.

Het experiment is zeker voor herhaling vatbaar. Wie weet kan er zelfs worden gedacht aan uitbreiding met thema-tours; de lichttour, de groentour en de sport- en speltour. Zo kunnen bezoekers ook kiezen welk thema hen het meeste aanspreekt.

Foto’s: Ralph Mens

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties