Eerste Groentour tijdens Groene Sector Vakbeurs

Tijdens de Groene Sector Vakbeurs die van 15 tot en met 17 januari plaatsvindt in Hardenberg vindt de eerste Groentour plaats. Leerlingen van vmbo-scholen uit Almelo, Apeldoorn, Hardenberg, Enschede en Maasland hebben zich aangemeld voor de tour.

Tijdens deze beurs laat het bedrijfsleven in de Groene Ruimte de ontwikkelingen en dynamiek zien van het werken in de groene buitenruimte. In Hal 4 is Het Groene Inspiratiepark voor innovatie en duurzaamheid aangelegd, met daarin vele inspirerende facetten van het vakgebied van de hovenier, groenvoorziener, boomverzorger en overheid. Via een inspirerend programma worden jonge vakmensen van de toekomst meegenomen in de dynamiek die het groene vakgebied in zich heeft.

Accumachines

In de stand van Husqvarna worden de machines van de toekomst gedemonstreerd, namelijk diverse accumachines en een drone voor beheer van het groen in de toekomst.
In het kennistheater zal Lodewijk Hoekstra van NL Greenlabel een beeld schetsen van inspirerende projecten en een andere kijk op de groene leefomgeving.
TRI groei in groen zal samen met Helicon boomverzorging een klimdemonstratie geven. TerraNext wil laten zien op welke manier moderne technieken inzetbaar worden in het groen.
De allereerste Waste Shark (afvalhaai) van Krinkels groen vind je in het Inspiratiepark. Niet gevaarlijk, wel interessant hoe we afval in het water te lijf kunnen gaan.

Het programma vindt plaats op 16 januari van 10 uur tot maximaal 12.30 uur in het Groene Inspiratiepark.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties