Eerste lichting NL Terreinlabel Experts opgeleid

Deze week heeft de eerste lichting NL Terreinlabel Experts bij IPC Academy in Arnhem de bijbehorende cursus afgesloten. Met de opgedane kennis kunnen de cursisten de methodiek toepassen binnen hun werkzaamheden.

NL Terreinlabel brengt de duurzaamheidsambities van bestaand of toekomstig terrein in kaart. Zes indicatoren zorgen ervoor dat relevante aspecten van samenhangende duurzaamheid worden meegewogen. Op deze manier wordt de huidige situatie inzichtelijk en kunnen ambities voor een toekomstbestendige leefomgeving worden omgezet in meetbare doelen.

Grotere hoveniersbedrijven

De opleiding ‘NL Terreinlabel Expert’ aan de IPC Academy is in het leven geroepen om externe partijen in de gelegenheid te stellen de methodiek toe te passen. Deelnemers waren vooral afkomstig vanuit grotere hoveniersebdrijven zoals Donker Groep en BTL.

Na het afronden van de tweedaagse cursus beschikken de deelnemers over kennis van samenhangende duurzaamheid, en hebben ze inzicht in de werking en mogelijkheden van de integrale toepassing van de methodiek.

Tijdens de laatste bijeenkomst voor de NL Terreinlabel Experts in opleiding werd tevens de nieuwe website over het NL Terreinlabel gelanceerd: www.nlterreinlabel.nl. Naast algemene informatie over de methodiek bevat de website een overzicht van alle opgeleide NL Terreinlabel Experts.

 

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties