Eerste Meesterhoveniers VHG bekend gemaakt

  Dinsdagavond zijn in kasteel Groeneveld in Baarn de eerste twee Meesterhoveniers gepresenteerd door de VHG. Gerwin van de Pol en Teun van der Meijden ontvingen uit handen van VHG-directeur Egbert Roozen de oorkondes en bijbehorende speld met Meesterteken.

  In totaal vijf kandidaten doorliepen het traject voor de titel van Meesterhovenier. Uiteindelijk wisten Van de Pol en Van der Meijden de hoogste onderscheiding in het hoveniersvak te behalen.

  Erkenningstraject

  De kersverse Meesterhoveniers hebben vol overgave aan het erkenningstraject deelgenomen. „De lat lag hoog, maar ik was meteen enthousiast”, aldus Teun van der Meijden, eigenaar van Blommeij Groenprojecten in Gemonde. „Met deze titel wil ik jongeren motiveren en laten zien dat het vak veel meer is dan schoffelen.”

  Voor Gerwin van de Pol, eigenaar van GroenXpert in Wijchen, is de titel de kroon op zijn vakmanschap. „Met deze officiële erkenning straal ik nog meer vertrouwen uit naar mijn klanten.”

  Volgens Roozen is de titel een teken van excellent meesterschap. „Dit is de hoogst haalbare graad in ons vak. Op deze manier tillen we het vak naar een hoger niveau en maken we het aantrekkelijker voor jongeren om in te stromen. Hiermee sluiten we ook aan bij de wens van minister Bussemaker van OCW om excellent vakmanschap weer de aandacht te geven die het verdient.”

  Roozen vroeg beide hoveniers of ze ook als ambassadeur voor het vak willen optreden, waarop beiden volmondig ‘ja’ zeiden.

   

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties